Σειρά δράσεων με θέμα:“Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”


Ο Δήμος Καρπενησίου, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας ( ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν σειρά δράσεων με θέμα: “Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καρπενήσι στις 3 και 4 Νομεβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Νοεμβρίου 11:00 - 15:00: Οπτομετρικός έλεγχος σε μαθητές Δημοτικού από την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδας. Η εξέταση θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ.: 2237352200.
Σάββατο 3 Νοεμβρίου  18:00:
Ομιλήτριες:
Ευγενία Τσουμάνη, Δικηγόρος, πρώην Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΣΟ.  “ Η βία μέσα στην οικογένεια. Πρόκληση και ευθύνες”.
Έφη Μπέκου, Οικονομολόγος, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων και Γενική Γραμματέας Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας. “ Τα αίτια, η αντιμετώπιση και η ανάδειξη άλλων μορφών βίας ( εμπορία, διακίνηση, πορνεία)”.
Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της καμπάνιας “ Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 18:00:
Ομιλήτης:
Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου “Cyber Security International ( CSI)”. “ Η κακοποίηση των παιδιών σήμερα και κίνδυνοι για την οικογένεια από το διαδίκτυο”.
Θεατρική παράσταση “Κόκκινη Μνήμη” με αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία, μονόπρακτο με την Πωλίνα Γκιωνάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βαμβακά, κατάλληλο για ενηλίκους. 

Σχόλια